dimecres, 29 de febrer del 2012

dissabte, 25 de febrer del 2012

Cala Santanyí · Mallorca ·>>360º<<·

Pantalla completa: primer botó


dimarts, 21 de febrer del 2012

dilluns, 20 de febrer del 2012

He llegit: "NARCISO Y GOLDMUNDO" de Hermann Hesse

He de confessar que som un gran lector de Hermann Hesse i que cap obra seva m’ha agradat tant com “El llop estepari” que crec que és la gran novel•la de l’autor.
Més que una narració per passar el temps, ens trobam, altre cop a “Narciso y Goldmundo”, com en totes les novel•les de Hesse, un autèntic tractat sobre el pensament equivocat de les passions.
Narcís representa la meditació correcta, l’estudi raonat dels diferents aspectes de la vida humana. Golmundo és l’esperit fantasiós i aventurer que es perdrà dins amors i erotismes que li faran conèixer i assaborir la felicitat però que el conduiran al dolor més desesperat. Ell cerca el seu lloc en el món i s’equivoca massa vegades. Finalment, la figura de la seva mare li donarà el caire d’espiritualitat en font de la mundanitat que ell ha cercat al llarg de la seva aventura de jove inquiet, entre mil endrets i persones. Abans de morir, trobar la pau és la meta que aconsegueix.
Llibre profund, espiritual, filosòfic... però no el millor de Hesse

diumenge, 19 de febrer del 2012

divendres, 17 de febrer del 2012

En Franco congelat

Vos deix en Franco congelat, tal com el mostren a la fira ARCO aquests dies.

dimecres, 15 de febrer del 2012

dimarts, 14 de febrer del 2012

Es Born· Palma de Mallorca ·>>360º<<·

Pantalla completa: primer botó


dilluns, 13 de febrer del 2012

A uns joves de fora poble

El recordat dia de la cadena humana per salvar es Port varen venir molts de joves d’altres llocs. Com sabem la cadena de gent de totes les edats va arribar fins Es Babo. Molts d’aquells joves no podien creure que algú hagués pogut edificar una casa just dins mar com és el cas de la d’es Babo. A ells les dec un aclariment de tot allò que, tant jo com altra gent, les contàvem llavors i que segur els va quedar mig emboirat.

Mirau: Conten com a cert que un temps en que un dels senyors de les terres de Sa Punta era batlle de Palma (m’estim més no dir noms perquè no se pensin que vaig per ells), va aconseguir fer creure als de l’administració que volia arreglar i reforçar l’única de les casetes de barques d’en Palau que en aquelles saons es mantenia dreta.


En realitat el que va fer va ser edificar per complet la casa més recent que tant vos va sorprendre damunt una punta de roques verges que separa Es Babo d’Es Rieutó.
Era, amics, el temps d’en Franco i llavors es podien produir alguns miracles com aquest.


Així ho han contat sempre. Així ho sap tot es Port. Així ho dic aquí, a internet, on es pot donar de tot com insultar, maleir, dir mentides sense cap conseqüència...  Crec que jo no en dic de mentides però si me demostren el contrari, rectificaré.

diumenge, 12 de febrer del 2012

Gaspar Valero ens regala tota la neu de Mallorca

L’amic Gaspar no es perd res i m’envia el fred i la neu en un munt de magnífiques fotografies que he reunit en un vídeo que esper vos agradi:

dijous, 9 de febrer del 2012

Roben els bancs als seus clients?

Només una mostra.
D’un abono de 3,83 euros que m’havien de fer, mirau el que m’han donat:

dimarts, 7 de febrer del 2012

dissabte, 4 de febrer del 2012

Per uns dies...

Però, ja que el fred segueix, recobram l'activitat.

dijous, 2 de febrer del 2012

He llegit: "LO QUE EDSCONDE TU NOMBRE" de Clara Sánchez


Premi Nadal de fa uns anys és una obra d’alerta i de denuncia. No massa mèrits literaris però si una temàtica que ens agafa de prop. ¿Heu pensat mai la quantitat de nazis escabrosos  i assassins que s’han amagat i s’amaguen encara dins xalets luxosos, ocults i tancats de la manera més ferma perquè mai les puguin trobar per fer justícia? D’això precisament va l’obra. Aquí els dolents són dos vellets noruecs que han fet el seu xalet a la costa catalana i que semblen més bones persones que Teresa de Calcuta quan són dos monstres que amaguen tota mena de crims i barbaritats. El tema encara seria més real si l’argument es desenvolupàs a Mallorca on nazis alemanys hi deuen haver  viscut en quantitat considerable. Una meditació sobra un espant perfectament localitzat i definit.

Arxiu del blog