dissabte, 12 de setembre del 2009

Com ho faig per pintar una aquarel.la

La cosa d’avui va, amb especial intenció, per una persona que un dia me va demanar si li volia mostrar a pintar aquarel.les i li vaig dir que no perquè ufff, jo de mestre d’escola n’he fet... però mai he fet de mestre de pintura.
De totes maneres aquí deix un petit resum de com ho faig, pas a pas, per pintar qualsevol obreta de les meves.


1-En aquest cas és un bodegó de 4 figues del figueral d’en Pep Sirer.

2-El primer que faig és tallar el paper i tenir-lo uns segons en remull perquè després, quan pinti, no prengui mals vicis... com la gent.

3-Un cop està sec el pos sobre una fusta, ben subjecte amb cinta d’enganxar rugosa com la que utilitzen els pintors i faig el dibuix a llapis procurant que no quedi molt marcat.

4-Com que el color blanc de l’aquarel.la és el paper mateix, reserv les parts blanques de la pintura amb una mena de goma especial que es diu màscara.

5-Un cop seca la màscara bany, amb aigua clara i neta, el que ha de ser el fons del quadre, i a mig secar començ a donar color, diferenciant bé les ombres de les parts més lluminoses.

6-Quan el fons va secant començ per les dues primeres figues procurant que els colors és mesclin una mica a les parts on coincideixen. Abans he banyades les figures igual com ho havia fet amb el fons. Quasi sempre pint damunt banyat perquè surt més delicat i bé.

7-De la mateixa manera vaig pintant les altres dues figues: primer aigua, després pintura

8-Quan tota la pintura està seca lleu la màscara.

9-Com que els blancs han quedat massa retallats cal suavitzar-los perquè no semblin forats.

10-Rectific les imperfeccions que es poden rectificar –són pocs els defectes que ho permeten- i reforç algunes ombres com és el cas del punts on descansen les figues perquè si no ho faig pot semblar que volin.

11-Crec que la puc donar per acabada.
12-....i, si voleu, la podem emmarcar... o serà massa?

VISITAU EL MEU BLOG D'AQUAREL.LES: http://roigpintures.blogspot.com/
.
.

Arxiu del blog